I 2019 tok AtB grep for å skape mer fleksible og fremtidsrettede løsninger, og etablerte en intern utviklingsavdeling. Resultatet er Mobilitetsplattformen – et økosystem av produkter som brukes på tvers av fylker, der målet er å gi de reisende en intuitiv og sammenhengende opplevelse, samtidig som aktørene får eierskap til egne data og økt innovasjonskraft.
Som en del av designteamet har jeg jobbet med å omforme komplekse problemstillinger til brukervennlige løsninger. Vi har fulgt en strukturert, brukersentrert prosess, der data, innsikt og iterative forbedringer har stått sentralt. Brukertesting har inkludert et bredt spekter av mennesker – eksempelvis pensjonister til blinde – for å sikre at løsningene er tilgjengelige for alle.
Et relativt stort team jobbet smidig etter SCRUM-metodikk. Samarbeidet mellom designerne inkluderte regelmessige design reviews, codesign sessions og tverrfaglige workshops for å sikre høy kvalitet. Vi har bygget opp et robust designsystem i Figma, med avanserte komponenter, tokens og retningslinjer som sikrer konsistens på tvers av produkter.
I tillegg til produktutvikling har kunden fått bistand med rekruttering og oppbygging av et sterkt internt designfagmiljø. Jeg har vært så heldig å være en del av denne prosessen som innleid konsulent på fulltid fra juni 2022 til april 2025 – nesten tre år med spennende utfordringer og meningsfylt designarbeid.